Resultaat 1–18 van de 41 resultaten wordt getoond

Industriële Barkrukken

52,9960,99 incl. btw

Industriële Barkrukken

Heb jij een strak interieur en ben je op zoek naar barkrukken die passen bij jouw inrichting? Dan zijn industriële barkrukken precies wat jij nodig hebt! De industriële look is gebaseerd op het interieur van fabrieksgebouwen uit de 19de en 20ste eeuw. Denk aan het gebruik van materialen als ruw beton, buizen, metaal en bakstenen met daarbij stoere fabriekslampen en stalen tafels. De voornaamste kleuren zijn zwart en grijs, afgezet tegen wit en hier en daar afgewisseld met bruintinten. De industriële stijl is strak en de meubels zijn meestal van metaal of hout, of een combinatie van die materialen.

Materialen

De industriële barkruk is robuust en eenvoudig van ontwerp. De originele kruk die vroeger in fabrieken gebruikt werd, had een stalen frame en een houten zitting. Tegenwoordig is RVS heel populair als onderstel voor de industriële barkruk. Dit is metaal waar chroom aan is toegevoegd om het te beschermen tegen roest. Het geeft je inrichting een stoere, robuuste uitstraling. De zitting kan van hout of kunststof zijn, maar ook van leer of kunstleer. Denk goed na over de sfeer die je wilt creëren in jouw ruimte: wil je luxe en toch gezellig, dan ga je voor leer. Wil je strak en functioneel, dan gaat je voorkeur waarschijnlijk uit naar kunststof. Hou je van authentiek, dan wordt het vast hout!

Kleur

Kies een kleur die past bij jouw interieur. Bij authentiek industrieel kom je al snel uit op zwart, antraciet, grijs of wit. Of bruin, cognac of taupe. Maar je kunt ook kiezen voor een contrasterende kleur. Zo doen de basiskleuren rood, geel of blauw het heel goed in een industrieel ontwerp. Het maakt het geheel speels en opvallend. Mondriaan was er al vroeg bij!

Je hebt ook nog de keuze tussen draaibare of vaste barkrukken. Ga je voor flexibiliteit of stabiliteit? Wat je ook kiest, één ding staat vast: bij ons koop je een barkruk van kwaliteit. Daar ga je geen spijt van krijgen!
41