Een kookeiland met barkrukken is niet weg te denken uit hedendaagse keukens.

Typisch voor een kookeiland is dat het zich centraal in de keuken bevindt. Een kookeiland is dus het kloppende hart van de keuken. Logisch toch dat je daar ook gezellig aan wilt kunnen schuiven. En hoe kan dit beter dan op een barkruk? Dankzij een barkruk zit je lekker hoog en heb je veel natuurlijker contact met degene die aan het koken is. Heb je een kookeiland dat doorloopt als tafel, dan zijn barkrukken gewoonweg een must. Er is keuze genoeg in onze afdeling barkrukken keuken.

Barkrukken hebben veel voordelen. Kies je voor een barkruk, dan bespaar je al snel plaats in je keuken. Als het zitvlak van de barkruk kan draaien, hoef je de barkruk bovendien niet te verschuiven om op te staan of om te gaan zitten.

Een leefkeuken

Een kookeiland hoort helemaal bij een moderne leefkeuken, dat meer is dan een plaats om alleen te koken. Richt je jouw keuken in met een kookeiland en barkrukken, dan heb je als het ware voor elk moment van de dag een dynamische ruimte. ‘s Morgens drink je er een bak koffie en geniet je van de krant terwijl je met één been op je barkruk rust, terwijl je ‘s avonds gezellig meekletst of helpt terwijl je partner aan het koken is.

Een barkruk in de keuken is een goed idee. Kies bijvoorbeeld voor barkrukken met een afwasbaar zitvlak om ze altijd netjes te houden. Anderzijds mag de zitting ook niet te glad zijn, om te voorkomen dat je er makkelijk vanaf glijdt. Omdat een barkruk in de keuken een ongedwongen sfeer uitstraalt, is er bovendien veel mogelijk qua kleur. Donkere tinten zorgen voor een rustige en cosy omgeving. Met witte of felgekleurde barkrukken ga je voor een trendy en heldere look in de keuken.

Ideale hoogte?

Om een barkruk goed bij je kookeiland te laten aansluiten, is het raadzaam om een niet al te hoge barkruk aan te schaffen. Barkrukken met een zithoogte tussen de 60 en de 70 centimeter zijn ideaal voor een kookeiland met een hoogte van 90 à 95 centimeter. Om helemaal comfortabel te zitten, bedraagt de afstand tussen de bovenkant van het barblad en de zitting van de barkruk tussen de 25 en 30 centimeter. Check onze afdeling barkrukken keuken en fleur je huis helemaal op!

Bekijk al onze barkrukken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1